ضد یخ بتن یا افزودنی زودگیر کننده بتن
بتن ریزی در هوای سرد یکی از چالش های بسیار بزرگ در صنعت ساخت و ساز می باشد. هوای سرد مشکلات زیادی را برای پروسه ی بتن ریزی می آفریند. یکی از این مشکلات، مشکل یخ زدگی بتن است که در آن آب موجود در بتن یخ می زند و مانع انجام عملیات هیدراسیون می شود. به صورت کلی هم دمای پایین باعث می شود تا هیدراسیون با سرعت کمتری انجام شود. به این ترتیب کل پروسه ی بتن ریزی و کسب مقاومت بتن با مشکلات زیادی روبرو می شود. نتیجه ی این ها می تواند کاهش دوام و استحکام بتن باشد که باعث می شود تا سازه برای استفاده آنچه برایش طراحی شده، مناسب نباشد. در طولانی مدت هم ممکن است ترک های در بتن به وجود بیاید یا بتن به صورت ورقه ورقه در بیاید که به هیچ وجه دلخواه ما نیست. برای رفع این مشکل، ایده های مختلفی مطرح شده است که مهم ترین آن ها استفاده از ضد یخ است. اما مادهای که به عنوان ضد یخ بتن از آن یاد می شود به شکل های مختلفی وجود دارد و مانند تمامی مواد دیگر دارای انواع مختلفی است. اما هدف در تمامی آن ها یکی است. اول این نقطهی انجماد آب موجود در بتن را به طریقی کاهش دهیم. همچنین در عین حال دمای داخل بتن را افزایش دهیم.
ضد یخ های بتن مواد شیمیایی هستند که به منظور پایین آوردن نقطه انجماد فاز مایع به آب اختلاط بتن اضافه می گردند و تا دمای °C 30- کاربرد دارند. استفاده از ضد یخ در بتن ریزی در شرایط آب و هوای سرد، دارای اصول فنی ساده و بسیار سودمند می باشد که باعث صرفه جویی 20 الی 50 درصدی زمان و انرژی در مقایسه با عمل آوری با بخار، گرم کردن بتن و… می باشد.
ضد یخ ها در بتن درجا، بتن مسلح، سازه های یکپارچه پیش ساخته و… در دمای (هوا، زمین) زیر °C5 و تا کمترین دمای روزانه °C 30- مورد استفاده قرار می گیرند.
خواص و اثرات
- کاهش زمان گیرش اولیه بتن
- رسیدن به مقاومت اولیه و نهایی بتن در کوتاهترین زمان
- باز کردن سرع قالب و بارگذاری سریع سازه ها
- افزایش مقاومت بتن در مدت 3 روز تا 35 درصد مقاومت نهایی
- کاهش زمان پرداخت نهایی بتن
- افزایش سرعت بتن ریزی
- افزایش چسبندگی بتن
کاربردها
- ایجاد قطعات پیش ساخته بتنی
- بتن ریزی در مناطق سردسیر و هوای سرد
- بتن ریزی برای جاهایی که گیرش سریع مورد نیاز است.
- بتن ریزی برای ساخت اسکله، پل ها، قطعات پیش ساخته و …
- بتن ریزی در سطوح شیبدار، سطوح ناهموار و خاکریزها
- بتن ریزی برای جلوگیری از نفوذ آب در مقاطع بتنی
- لاینینگ کانال ها و تونل ها
میزان مصرف
مقدار دقیق مصرف افزودنی زودگیر بتن پودری و مایع بستگی به دمای درونیبتن، نوع سیمان، مقدار آب طرح اختلاط بتن و سرعت واکنش آبگیری سیمان داشته و متناسب با زمان دلخواه برای شروع گیرش و یا کسب مقاومت زودرس می توان این محصول را 1 تا 7 درصد وزن سیمان به مخلوط بتنی اضافه نمود. مقادیر کمتر از 3 درصد این محصول برای زودتر باز کردن قالب و بیش از 3 درصد برای گیرش های آنی توصیه می شود.
روش مصرف
زودگیر پودری و مایع بتن را می بایست پس از آماده شدن بتن به مخلوط اضافه کرده و پس از اختلاط کامل سریعا عملیات بتن ریزی انجام شود.
ایمنی
این ماده در محدوده مواد خطر ساز و مضر برای سلامتی و محیط زیست قرار ندارد با این وجود:
- در صورت برخورد با چشم یا پوست، فورا با آب شیرین فراوان شسته شود.
- در صورت بلعیده شدن فورا به پزشک مراجعه شود.
- از تحریک مصدوم به تهوع خودداری کنید.
- این ماده آتش زا نیست.
نقد و بررسیها0
هنوز بررسیای ثبت نشده است.